Kerstster
De hulst met zijn mooie rode bessen zorgt buiten voor de nodige kerstsfeer, binnen is deze eigenschap weggelegd voor de prachtige kerstster. Het bijzondere aan deze kamerplant zit hem in de felgekleurde schutbladeren. De eigenlijke bloempjes aan het einde van de stengel zijn licht geel-groen,en daardoor vallen ze eigenlijk niet op. Het zijn de schutbladeren die van de kerstster een echt kerstsymbool hebben gemaakt.
Vroeger was er alleen de rode kerstster. Nu zijn ze er in allerlei tinten rood, roze, wit, crème, enz. en in tal van vormen. Zo hebben we de mini-kerstster, de medium en de large formaten, maar er zijn ook kerststerren op stam en zelfs hangende exemplaren. Indien we de planten goed verzorgen dan kunnen ze gemakkelijk 2 tot zelfs 6 maanden hun gekleurde schutbladeren behouden.
Beschikbare maten
De kerstster is verkrijgbaar vanaf begin november in de kleuren rood, wit en roze.
Pot 6 cm Verpakt per 20 stuks |
Pot 10,5 cm Verpakt per 15 stuks |
Pot 15 cm Verpakt per 6 stuks |
Verzorging
De kerstster plaats je best in je woonkamer waar er een matig warme temperatuur is. Best niet beneden de 12°C en niet boven de 20°C, 15 tot 18°C is de ideale temperatuur. Ook houdt hij niet van grote temperatuurschommelingen. Indien de plant plotseling zijn bladeren verliest zonder dat ze eerst verwelken, zou dit er op kunnen wijzen dat de temperatuur te laag is, of dat de plant is blootgesteld aan koude of warme tocht.
In de winter is het vaak donker en grijs. Toch heeft de kerstster zoveel mogelijk licht nodig, maar plaats hem niet in direct zonlicht. Te droge lucht in een warme ruimte kan de bladranden geel of bruin doen verkleuren of bladval doen optreden. Benevel daarom de plant zo nu en dan. Geef eens per week ook vloeibare plantenvoeding mee.
Andere tips:
- Omdat de plant kou slecht verdraagt, kunt je hem het beste goed verpakt vervoeren en hem thuis pas uitpakken.
- Zet de plant niet te dicht in de buurt van een deuropening. Tocht is nefast.
- Zet de kerstster ook niet te dicht in de nabijheid van een radiator of kachel. De plant verdraagt de te warme en droge lucht niet.